• Livrare de la 0 lei
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere chiar și în 48 h
Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Echipament de camping

Corturi de camping - modele durabile și fiabile pot fi găsite în magazinul Sportano 

Corturile de camping sunt soluții concepute pentru camping, mult mai mari decât modelele de turism, deoarece sunt folosite nu numai pentru dormit și odihnă, ci și pentru a sta în timpul zilei. Corturile de camping mai mari sunt adesea împărțite în mai multe secțiuni, în interiorul cărora puteți sta confortabil sau sta în picioare. Dacă sunteți în căutarea unui cort de înaltă calitate pentru camping, consultați gama oferită de Sportano, unde veți găsi corturi de camping de la producători renumiți precum Thule, Avid Carp, Easy Camp, Ferrino, Marmot, JRC, Coleman, Jack Wolfskin sau High Peak

Alegerea cortului de camping potrivit 

Atunci când vă decideți asupra modelului potrivit de cort de camping, acordați atenție formei, deoarece pe piață există modele de tuneluri. Nu au coapse, astfel încât spațiul este distribuit în mod optim și este mai ușor să te deplasezi în ele. Uneori se folosesc și corturi iglu, adică corturi de formă circulară. Înălțimea cortului este, de asemenea, importantă, unde un cort de camping înalt, în care nu numai că poți sta jos, ci și în picioare confortabil, va funcționa bine într-o excursie cu cortul. Acest lucru este deosebit de important în cazul în care cortul va fi folosit pentru mai mult decât pentru dormit și odihnă.  

Atunci când alegeți un cort pentru un număr mai mare de persoane, merită să optați pentru un model cu mai multe camere (dormitoare), care va oferi confort și intimitate pentru toți cei care folosesc cortul. În plus, acordați atenție ventilației, care va fi extrem de utilă atunci când faceți camping pe vreme caldă. Modelele cu deschideri mari de ventilație și cu o plasă de țânțari pentru a împiedica pătrunderea insectelor sunt cele mai bune. 

Cort de camping pentru 2,3,4 sau 8 persoane 

Mai presus de toate, un cort de camping trebuie ales în funcție de dimensiuni, unde producătorii specifică nu numai dimensiunile exacte, ci și numărul de persoane care pot încăpea înăuntru. Atunci când alegeți, merită să optați pentru un model puțin mai mare, deoarece veți câștiga spațiu suplimentar pentru odihnă sau pentru bagajele esențiale.  

Cele mai populare sunt cortul de camping de 2 persoane și cortul de camping de 3 persoane. Acestea au o capacitate mai mică și nu sunt foarte mari, ceea ce le face ușor de împachetat într-o geantă mai mare și în mașină. Veți găsi pe piață și corturi de camping de 4 persoane, care sunt alese de familii de trei persoane sau de grupuri de patru persoane. Pe de altă parte, un cort de camping de 6 persoane sau un cort de camping de 8 persoane este mai spațios. 

Rezistent la apă 

Atunci când alegeți un cort de camping, este important să optați pentru un model cu un grad corect de impermeabilizare. Adesea, atunci când mergeți cu cortul, pot apărea condiții meteorologice schimbătoare, iar protecția împotriva ploii este esențială. Hidroizolația este specificată în milimetri de coloană de apă, iar intervalul optim ar trebui să înceapă de la 2000-3000 mm. Acest lucru asigură că pereții sau podeaua cortului rămân uscate și că apa nu se infiltrează în interior. Cusăturile lipite ale cortului îi sporesc impermeabilitatea, în timp ce protecția suplimentară a materialelor contribuie la creșterea durabilității. Calitatea înaltă a materialelor utilizate determină durabilitatea cortului, care se reflectă și în densitatea țesăturii, cu cât densitatea este mai mare, cu atât cortul va fi mai rezistent la deteriorări mecanice.  

Greutatea corturilor de camping 

Greutatea corturilor depinde de dimensiunea cortului, unde cele mai mici modele, adică corturile de 2 și 3 persoane, cântăresc în jur de 3-5 kilograme. Pe de altă parte, modelele concepute pentru patru persoane cântăresc, de obicei, până la 15 kilograme. Greutatea produselor este, de asemenea, influențată de numărul de vestibuluri și dormitoare amplasate și de materialele folosite. Cele concepute pentru șase sau opt persoane cântăresc peste 20 de kilograme, uneori chiar mult mai mult. Dacă mergeți la camping cu mașina, greutatea nu este, teoretic, atât de importantă. Dacă faceți drumeții pe traseu sau dacă nu aveți un mijloc de transport adecvat pentru camping, greutatea și dimensiunea cortului de camping sunt extrem de importante.  

Costul unui cort de camping și mărcile a căror calitate nu dezamăgește 

Prețul unui cort de camping depinde de mărimea și dimensiunile modelului, precum și de numărul de persoane. Merită să rețineți că prețul merge adesea mână în mână cu calitatea, iar un cort de bună calitate nu merită să faceți economii dacă doriți ca acesta să reziste la condiții nefavorabile și să dureze mai multe sezoane. Corturile mici, de bună calitate, pornesc de la doar câteva sute de zloți, în timp ce modelele mai mari sau corturile cu acoperiș pot costa până la câteva mii de dolari.  

În magazinul Sportano veți găsi corturi de camping pentru 1, 2, 3, 4, 4, 5, 6 și 8 persoane de la mărci profesionale precum Thule, Avid Carp, Vango, Easy Camp, FOX Internatioal, Ferrino, Marmot, Prologic, JRC, Coleman, Delphin, Jack Wolfskin sau High Peak

Montarea cortului de camping 

Montarea unui cort de camping depinde de model și de formă, dar în majoritatea cazurilor operațiunea este practic aceeași sau similară. Pe piață sunt disponibile structuri autoportante, pliabile și gonflabile. Dacă aveți primul tip, este recomandabil ca la început să scoateți cortul și să îl așezați pe sol, folosind dispozitivele de prindere inferioare, astfel încât să se formeze întreaga suprafață a cortului înainte de a fi desfășurat. Apoi pliați toate tuburile și introduceți-le în tunelurile din cort - în interior și în exterior. Pentru modelul umflat, umpleți cadrul cu aer. Partea finală constă în introducerea cu ciocanul a cuielor în unghi, iar liniile trebuie să fie întinse astfel încât să fie ușor flexibile. Introducerea știfturilor într-un unghi va asigura că piesa nu va ieși în vânt.  

Accesorii esențiale pentru cort cu care să vă echipați 

Sportano oferă nu numai o gamă largă de modele de corturi, ci și accesorii pentru corturi, cum ar fi cearceafuri de camping, pături pentru cort, cuiere, vestiare, cuiere sau huse. Lenjeria de pat de călătorie sau accesoriile de camping gratuite, cum ar fi ustensilele de gătit, o masă de drumeție sau mobilier de drumeție vor fi cu siguranță utile. Cu siguranță merită să vă echipați cu accesorii care să faciliteze montarea cortului sau depozitarea echipamentului în timpul campării. Obiectele suplimentare, cum ar fi mobilierul sau ustensilele de gătit, vă vor permite să vă bucurați și să gătiți în confort. 

Extindere descriere Restrângere descriere