Mingi de softball: echipament versatil pentru exerciții fizice la Sportano.ro
De la mingea clasică la mingea de slam crossfit și până la versiunea cu mânere. În categoria Medicine Balls din magazinul de sport Sportano veți găsi echipamente specializate atât pentru reabilitare, cât și pentru antrenamente de forță sau dezvoltare generală. Oferim mingi medicinale robuste și durabile de la branduri renumite, cum ar fi: ale căror produse sunt utilizate în mod popular de sportivi de renume mondial, precum și de entuziaști ai stilului de viață activ.
Cum aleg greutatea corectă pentru mingea medicinală?
Greutatea corectă a mingii medicinale vă va ajuta să efectuați corect exercițiul, precum și vă va permite să progresați în performanță. Alegerea depinde de nivelul de antrenament, de forța persoanei care se antrenează și de cunoștințele de tehnică a exercițiilor.
Greutate moale 1-4 kg
O alegere bună pentru începătorii care trebuie să învețe tehnica corectă de exerciții folosind o minge medicinală și să își dezvolte încet condiția fizică. Greutățile moi de 1-4 kg sunt, de asemenea, perfecte pentru anduranță, coordonare, antrenament de intensitate ridicată și reabilitare.
Greutăți moi 5-10 kg
Greutățile moi din acest interval de greutate sunt potrivite pentru cei care se antrenează de ceva timp și lucrează deja la o forță musculară mai mare, viteză, fitness și precizie. Acestea permit o progresie treptată a intensității exercițiului, indiferent dacă stați în picioare, pe scaun sau culcat. Pentru un antrenament mai confortabil, puteți utiliza o minge medicinală cu mânere, cum ar fi marca InSPORTline.
Mingea medicinală de peste 15 kg
Acestea sunt de obicei mingi medicinale concepute pentru sportivii avansați care doresc să își îmbunătățească forța explozivă sau să își sculpteze fizicul. Atunci când alegeți mingi medicinale care cântăresc 15 kg sau mai mult, merită să optați pentru un material durabil, antiderapant, cu aderență bună și rezistență ridicată la umiditate, cum ar fi pielea naturală sau plasticul de înaltă calitate.
Minge clasică, slam ball, wall ball, cu mânere. Ce tip de minge medicinală ar trebui să aleg?
Atunci când alegeți o minge medicinală, în plus față de greutate, este important tipul de exercițiu pentru care o veți folosi. Un model clasic va funcționa bine pentru reabilitare și începători, în timp ce o minge de slam vă va ajuta să lucrați la dinamică și întărire musculară. Acordați atenție materialului - cea mai bună opțiune este o minge medicinală fabricată din cauciuc de înaltă calitate (anti-alunecare, aderență foarte bună) sau piele sintetică (durabilă, rezistentă la umiditate).
Mingea medicinală clasică
Modelul tradițional de minge medicinală are de obicei o suprafață cu textură dublă pentru a spori precizia prinderii. Este utilizat pentru antrenamente pliometrice (exerciții care utilizează ciclul natural de întindere-încordare al mușchilor), adică squats, abdomene, fandări etc.
Mingea de slam
Mingea de slam este mai groasă și mai flexibilă decât mingea medicinală clasică. De obicei, este umplută cu nisip sau gel, astfel încât să nu ricoșeze. Este ideală pentru exercițiile de îmbunătățire a dinamicii și a condiției fizice și pentru întărirea tricepsului, umerilor sau fesierilor. Este potrivită pentru antrenamentele în circuit, antrenamentele în intervale de tip HIIT sau crossfit.
Mingea de perete
Mingea de perete este o minge de dimensiuni mari fabricată dintr-un material durabil și rezistent la intemperii. Este utilizată pentru exerciții de forță și tehnice, inclusiv popularele lovituri cu wall ball, adică un ghemuit cu mingea medicinală aruncată în sus și care lovește peretele.
Minge medicinală cu mânere
Prezența mânerelor antiderapante (una sau două) pe părțile laterale ale acestei mingi medicinale permite o prindere fermă, o gamă mai largă de mișcări și un exercițiu foarte dinamic.
Mingile medicinale de înaltă calitate sunt disponibile la Sportano și pot fi utilizate cu succes în gimnastica corectivă, reabilitare sau în timpul antrenamentului de forță. Exercițiile regulate cu utilizarea lor vor, printre altele: îmbunătăți coordonarea motorie, echilibrul și forța musculară.