• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Scufundări

Scufundări la cel mai înalt nivel cu Sportano.ro 

Explorarea lumii subacvatice este cu atât mai plăcută cu cât vă puteți baza pe echipamentul dumneavoastră. Cele mai bune echipamente de scufundări sunt disponibile la Sportano. Aici veți găsi aripioare, ochelari de protecție, măști, tuburi de respirație, cizme și cuțite. Cufundați-vă în gama Sportano și alegeți cel mai bun echipament pentru explorarea adâncurilor. 

Echipament esențial pentru scufundări 

Echipamentul de bază pentru scufundări constă în aripioare, ochelari de protecție și o mască de snorkel. De asemenea, este necesar un tub de respirație pentru snorkelling. Este folosit mult mai rar în scufundările cu scafandru și deloc în freediving. 

Aripioare de scufundare 

O aripioară de scufundare este formată din două părți: piciorul și pana. Diferențele în construcția lor depind de tipul de scufundare și de locul în care înotați. Picioarele cu clapetă sunt împărțite în două tipuri. Modelele cu lamă vă permit să glisați piciorul în aripioare. Datorită acestui design, nu este nevoie de pantofi de scufundare. Aripioarele de scufundare Kalosz sunt utilizate pentru scufundări de agrement la adâncimi mici. Aripioarele de scufundare cu curea sunt folosite pentru scufundări și la adâncimi mari. Curelele sunt, de obicei, fixate cu un clip sau o cataramă. Se poartă peste cizmele de scufundare care protejează picioarele. 
 
Penele aripioarelor sunt selectate ținând cont de duritatea și structura acestora. Pentru începători, un model cu pene moi și o fantă pentru o mișcare mai ușoară va fi mai bun. Scafandrii mai pricepuți pot opta pentru pene mai dure și mai scurte. Acestea îmbunătățesc manevrabilitatea, dar necesită, de asemenea, o mai mare implicare a mușchilor picioarelor. 

Ochelari și măști de scufundare 

Minimul cu care orice înotător ar trebui să fie echipat este, fără îndoială, ochelarii de scufundare. În mod ideal, garnitura acestora ar trebui să fie din cauciuc. În timp, nu se va deforma ca un burete și, prin urmare, nu va lăsa să treacă apa. Ochelarii de scufundare funcționează bine atunci când vă scufundați aproape de suprafața apei
 
O mai bună protecție a ochilor este asigurată de o mască de scufundare. Nu numai că oferă un câmp vizual mai larg, dar vă permite să egalizați presiunea din interior datorită prezenței unui apărător de nas. Garniturile din cauciuc și un parbriz împiedică contactul ochilor cu apa. Cele mai bune modele folosesc sticlă călită durabilă. O mască de scufundare bună (ca și ochelarii de protecție) ar trebui să aibă, de asemenea, o curea reglabilă care să permită adaptarea exactă la cap. 

Snorkels

Unul dintre cei mai importanți parametri pentru un snorkel este forma acestuia. Tubul de respirație nu trebuie să aibă nici o constricție care să îngreuneze respirația. Acesta trebuie să aibă un diametru de aproximativ 2 cm, astfel încât aerul să poată fi aspirat cu ușurință. Lungimea adecvată a tubulaturii este de cel puțin 30 cm
 
Valvele sunt, de asemenea, utile. Cu toate acestea, ele nu sunt o caracteristică prezentă în fiecare tub. O supapă de reținere facilitează turnarea apei din tubul de respirație, iar o supapă labirint face ca lichidul să fie mai greu de turnat. O închizătoare este, de asemenea, utilă pentru a conecta tubul la mască. Pentru a vă asigura că cele două piese se potrivesc, puteți cumpăra un kit de snorkel

Alte accesorii pentru scufundări 

Cei care doresc să se scufunde pentru perioade mai lungi și la adâncimi mai mari ar trebui să se echipeze cu pantofi de scufundare cu curea pentru aripioare. Acestea împiedică picioarele să se răcească, deoarece acestea pot pierde rapid căldura. Acestea sunt fabricate din neopren, care are proprietăți termice bune
 
Alegeți grosimea bocancilor în funcție de temperatura apelor în care veți face scufundări. În apele calde, este suficient neoprenul de 5 mm grosime. În apele mai reci, cizmele de 7 mm grosime vor fi mai bune. Ar trebui să alegeți modele cu tălpi mai groase și protecții pentru vârfuri și călcâie, mai ales dacă doriți să explorați peșteri subacvatice sau epave. 
 
Un cuțit care poate tăia plasa sau firul de pescuit este, de asemenea, util pe mare. În mod ideal, ar trebui să fie echipat cu două muchii de tăiere - netedă și zimțată, precum și cu o lamă pentru tăierea cablurilor metalice. Cuțitele de scufundare sunt fabricate din oțel sau titan. Din cauza efectului coroziv al apei sărate, prima necesită lubrifiant de silicon pentru a acoperi lama. 

Extindere descriere Restrângere descriere