Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Apărători pentru handbal

Protectori pentru handbal - alege-l pe cel potrivit în magazinul Sportano.ro

Handbalul captează inimile multor pasionați de sport, oferind emoții de neuitat și competiție la cel mai înalt nivel. Acest joc, deși fascinant, poate fi, de asemenea, solicitant și plin de riscuri de accidentare. Având grijă de siguranța ta, la Sportano.ro îți oferim o selecție largă de protecții pentru handbal de cea mai bună calitate, de la mărci profesionale precum Kempa, Joma sau McDavid. Produsele noastre vă vor proteja eficient corpul, permițându-vă să jucați confortabil și în siguranță. Alegeți protectorii potriviți și bucurați-vă de handbal fără să vă faceți griji cu privire la accidentări.

Tipuri și caracteristici ale unor protectori buni pentru jucătorii de handbal

Pentru a ne bucura de joc și, în același timp, pentru a minimiza riscul de accidentare, este esențial să asigurăm o siguranță adecvată pentru jucători pe teren. De aceea, este important să înțelegem și să alegem cele mai bune protecții pentru jucătorii de handbal.

Putem distinge între două tipuri de cele mai importante protecții pentru handbal:

Protectori de cot

Apărătoarele de coate sunt o piesă esențială de echipament pentru jucătorii de handbal, deoarece protejează împotriva rănilor în caz de căzături, contact cu alți jucători și în timpul mișcărilor dinamice.

Apărătoarele de cot ar trebui să fie fabricate din materiale durabile, flexibile și respirabile, cum ar fi neoprenul, poliuretanul sau spandexul. Aceste materiale asigură o protecție optimă și un confort de purtare.

O bună protecție pentru coate ar trebui să aibă întărituri în zone cheie, cum ar fi partea exterioară a cotului, pentru a oferi o protecție suplimentară împotriva impactului.

La fel de importantă este și potrivirea corectă. Apărătoarele de cot trebuie să se potrivească perfect în jurul umerilor, astfel încât să nu împiedice mișcările sportivului, dar în același timp să rămână la locul lor chiar și în timpul efortului intens.

Protecții pentru genunchi:

Genunchii sunt una dintre cele mai predispuse zone ale corpului la accidentări pentru jucătorii de handbal. Protectoarele pentru genunchi sunt concepute pentru a minimiza riscul de rănire și iritare. Atunci când alegeți protectoare pentru genunchi, există câteva caracteristici importante la care trebuie să fiți atenți.

Ca și în cazul cotierelor, genunchierele trebuie să fie confecționate din materiale durabile, flexibile și respirabile pentru confort și protecție.

De asemenea, merită să vă asigurați că protecțiile au întărituri suplimentare în zone cheie, cum ar fi rotula, pentru a crește protecția împotriva rănilor. Astfel de întărituri pot fi realizate din spumă dură, plastic sau chiar Kevlar pentru a crește rezistența la impact și abraziune.

O bună ventilație este o caracteristică extrem de importantă pentru confortul călărețului și pentru a preveni transpirația excesivă. Protectoarele de genunchi ar trebui să aibă orificii de aerisire sau să fie confecționate din materiale respirabile pentru a asigura circulația aerului.

Protectoarele de genunchi trebuie să fie ușoare și nu prea voluminoase, pentru a nu împiedica mișcările călărețului. Grosimea și greutatea protecțiilor ar trebui să fie bine echilibrate pentru a oferi protecție și confort optimi.

Protectoare pentru încheieturi și degete: de ce să le folosiți?

În handbal, mâinile și încheieturile mâinilor sunt părți cheie ale corpului pentru a direcționa mingea cu precizie, atât în timpul pasei, cât și în timpul aruncărilor. Din nefericire, acestea sunt, de asemenea, predispuse la leziuni din cauza contactului direct cu mingea, cu rivalii sau cu solul, dar și din cauza tensiunii și oboselii în timpul efortului intens. Protectorii pentru încheietura mâinii și degete pot ajuta la protejarea acestor zone sensibile prin amortizarea impactului și stabilizarea articulațiilor. Umflarea în zona încheieturii mâinii sau a degetelor poate apărea ca urmare a unei accidentări sau a unei suprasarcini. Protectoarele pot ajuta la reducerea umflăturii și, de asemenea, pot ajuta la procesul de vindecare și recuperare.

Al doilea aspect important este îmbunătățirea aderenței. Protectoarele de degete sunt adesea echipate cu acoperiri sau materiale speciale care măresc aderența mâinii pe minge. Acest lucru le permite jucătorilor să obțină un control mai bun asupra mingii și să își îmbunătățească precizia atunci când aruncă sau pasează. În plus, utilizarea de protectori pentru încheietura mâinii și degete poate crește încrederea jucătorilor pe teren, permițându-le să se concentreze asupra jocului, mai degrabă decât să se îngrijoreze de accidentări.

Extindere descriere Restrângere descriere