• Livrare de la 0 lei
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere chiar și în 48 h
Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Bețe de drumeție

Bețe de drumeție: mersul nordic, trekking și mersul pe munte 

Bețele de drumeție sunt unul dintre elementele de bază ale echipamentului pentru toți cei care merg în expediții mai scurte sau mai lungi. Acestea trebuie selectate în funcție de tipul de drumeție, de tipul de teren, de intensitatea mersului și de nivelul de avansare al utilizatorului. În Sportano veți găsi oferta de bețe de cea mai bună calitate pentru nordic walking și trekking, exclusiv de la mărci de top. 

Cum să alegeți bastoane de drumeție pentru mersul nordic? Sfaturi 

Bețele de mers nordic ar trebui în primul rând să fie adaptate la înălțimea sportivului. Prin urmare, stâlpii telescopici, în care lungimea poate fi ajustată în mod liber, se bucură de o mare popularitate. În funcție de producător, acestea au diferite sisteme de reglare, cum ar fi cleme externe speciale sau butoane.  

Un alt aspect important atunci când alegeți bețe de mers nordic este bucla. Este o brățară de încheietura mâinii discretă, dar importantă, plasată la nivelul mânerului. Acesta este responsabil pentru menținerea unei tehnici de mers adecvate. De asemenea, bucla ar trebui să fie reglabilă, astfel încât să poată fi adaptată în mod optim la încheietura mâinii. Acesta trebuie să prindă bine mâna, dar în același timp să nu exercite presiune.   

Mânerele bastoanelor de înaltă calitate pentru mersul nordic sunt profilate și fabricate din materiale durabile, care garantează în același timp confortul de prindere. La producerea lor se utilizează plastic de înaltă calitate sau plută naturală. Datorită acestui fapt, acestea sunt plăcute la atingere și nu provoacă răni la nivelul mâinilor.   

Vârful este partea bastonului de nordic walking care este în contact direct cu solul. Dacă drumeția are loc pe un teren moale, neasfaltat, atunci vârful trebuie lăsat expus, astfel încât să se afunde liber în pământ și să ofere stabilitate suplimentară. Dacă solul sau zăpada sunt extrem de noroioase, bastonul de mers nordic ar trebui să conțină plăci speciale care să limiteze nivelul de penetrare a vârfului de lance. Dopurile de cauciuc vor fi utile atunci când mergeți pe un teren dur, de exemplu, pe beton, pentru a atenua sunetul de impact al stâlpului și pentru a proteja stâlpul și pavajul de deteriorare.   

Bețele de calitate superioară pentru mersul nordic sunt, de asemenea, echipate cu un sistem de absorbție a șocurilor. Datorită acestui lucru, încheieturile mâinilor sunt și mai bine protejate împotriva tensiunii, iar drumeția în sine devine mai ușoară și mai confortabilă.   

Tipuri de bețe de drumeție din gama Sportano

Bețele de drumeție trebuie alese în funcție de tipul de activitate. În acest fel, acestea își vor îndeplini funcția și vor proteja împotriva unor posibile leziuni.  

Bețele de trekking ușurează tensiunea asupra coloanei vertebrale și oferă sprijin și stabilizare. Acestea sunt potrivite pentru drumeții pe terenuri variabile și cu grade diferite de intensitate. De asemenea, acestea ajută la menținerea echilibrului pe suprafețe denivelate. De exemplu, bețele marca LEKI, fabricate din carbon de înaltă calitate, echipate cu un mâner din plută și un sistem de blocare a miezului CLD și un sistem de pliere simplu.   

Bețele profesionale de nordic walking trebuie să fie ușoare și confortabile. De exemplu, bețele Trecime Tour din carbon cu mânere din spumă EVA moale și durabilă și tehnologia de blocare Wing Lock System, care garantează o aderență fermă și stabilitate în timpul drumețiilor de agrement. 

Iubitorii de tipuri de turism mai dinamice ar trebui să se orienteze spre bețele de trekking pentru alergare montană de la LEKI. Sistemul Trigger Shark 2.0 utilizat în acestea asigură ușurarea mâinii și transferul eficient al puterii la împingere. Bețele de trekking LEKI sunt reglabile prin simpla apăsare a unui buton, astfel încât fiecare utilizator le poate ajusta cu ușurință la propria înălțime. 

Extindere descriere Restrângere descriere