Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Catarge de windsurfing

Catarge pentru windsurfing - alege modelul perfect din magazinul online Sportano.ro

Windsurfingul este un sport nautic dinamic care necesită echipamentul și echipamentul potrivit. Catargele de windsurfing sunt unul dintre cele mai importante elemente care afectează calitatea și eficiența practicării acestui sport. La Sportano.ro avem catarge profesionale de windsurfing de la mărci precum NeilPryde, GA Sails, Unifiber, Loftsails și DUOTONE.

Construcția catargelor de windsurfing - cum le afectează proprietățile?

Catargele de windsurfing sunt de obicei realizate din aluminiu, fibră de sticlă sau fibră de carbon. Designul catargului afectează rigiditatea, flexibilitatea și greutatea acestuia. Catargele din carbon sunt de obicei cele mai ușoare și mai rigide, ceea ce are ca rezultat o aerodinamică și o viteză de navigare mai bune. Pe de altă parte, catargele din aluminiu sunt mai flexibile și mai rezistente la impact.

Materiale utilizate pentru producerea catargelor - ce merită să știți înainte de a cumpăra?

Materialele folosite la producerea catargelor pentru windsurfing sunt unul dintre cei mai importanți factori care afectează calitatea, rezistența și rezistența la deteriorare a acestora. Înainte de a cumpăra un catarg, merită să acordați atenție mai multor aspecte importante pentru a face cea mai bună alegere.

Fibră de sticlă

Fibra de sticlă este o opțiune mai ieftină și mai grea decât fibra de carbon, dar în același timp mai rezistentă la deteriorări mecanice. Catargele din fibră de sticlă sunt de obicei mai ieftine și mai grele, dar în același timp mai rezistente la impact și îndoire. Sunt mai frecvente printre windsurferii începători care sunt noi în acest sport și nu au nevoie de un catarg foarte ușor. Cu toate acestea, catargele din fibră de sticlă sunt mai susceptibile la deformare și crăpare, așa că se recomandă schimbarea lor la fiecare câteva sezoane.

Fibră de carbon

Fibra de carbon este cel mai ușor și mai rigid material folosit la fabricarea catargelor. Catargele din fibră de carbon sunt mai scumpe, dar oferă în același timp proprietăți aerodinamice și viteză de navigare mai bune. Sunt mai populari în rândul windsurferilor mai experimentați, care caută eficiență și performanță maximă. Totuși, catargele din fibră de carbon sunt mai susceptibile la deteriorări mecanice, cum ar fi fisuri și rupturi, necesitând o manipulare mai atentă.

Hibrid

Catargele hibride de windsurf combină avantajele ambelor materiale, și anume rezistența și greutatea fibrei de sticlă și rigiditatea și ușurința fibrei de carbon. Catargele hibride sunt de obicei mai accesibile decât catargele din fibră de carbon pură, oferind în același timp o aerodinamică și o viteză de navigare mai bune decât catargele din fibră de sticlă.

Lungimea și rigiditatea catargului - cum să-l alegi pe cel potrivit pentru nevoile tale?

Lungimea și rigiditatea catargului depind de mai mulți factori, inclusiv greutatea și priceperea marinarului, dimensiunea și greutatea velei și condițiile meteorologice. Catargul mai scurt și mai rigid este potrivit pentru windsurferii mai experimentați și permite viteze mai mari pe apă. Un catarg mai lung și mai flexibil este mai potrivit pentru windsurferii începători și permite manevrarea mai ușoară pe apă.

Sisteme Sail-to-matt - compararea și selectarea celei mai bune soluții.

Există diverse sisteme pentru atașarea pânzelor la catarge, inclusiv sisteme de cârlig, șină de catarg și sisteme de glisare. Sistemele de glisare sunt cele mai populare și permit montarea și schimbarea velelor ușoară și rapidă în funcție de condițiile meteorologice și de preferințe. Merită să alegeți sistemul care se potrivește cel mai bine nevoilor și aptitudinilor individuale ale marinarului.

Extindere descriere Restrângere descriere